Міненерго ініціює скасування пільгових тарифів на електроенергію для 25 держшахт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міненерго ініціює скасування пільгових тарифів на електроенергію для 25 держшахт

Енергетика
128
Міністерство енергетики та вугільної промисловості розробило зміни до нормативно-правових актів, якими пропонує скасувати застосування пільгових тарифів на електроенергію для 25 державних вугледобувних об'єднань, а також дитячих центрів "Артек" (Крим) і "Молода гвардія" (Одеська область).
Про це йдеться у звіті про виконання міністерством плану роботи за 1 півріччя.
Зокрема, міністерство розробило проект розпорядження Кабінету Міністрів, яким пропонується визнати таким, що втратив чинність, розпорядження № 342 від 23 травня 2007 року, передбачає рекомендації Національної комісії регулювання електроенергетики встановити 25 державних вугільних підприємствах тариф на рівні 1 класу споживачів.
Проект документа вимагає погодження Міністерства фінансів і НКРЕ і в даний час доопрацьовується.
Також Міненерго розробило законопроект, яким пропонується внести зміни до закону "Про державну підтримку та особливості функціонування дитячих центрів "Артек" і "Молода гвардія", згідно з яким для центрів тарифи на житлово-комунальні послуги, а також електроенергію встановлюються на рівні населення.
Як повідомляло агентство, у червні 2007 року НКРЕ перевела в 1 клас споживачів 25 підприємств.
До їх числа увійшли ВАТ "Лисичанськвугілля", держпідприємства "Антрацит", "Луганськвугілля", "Первомайськвугілля", "Ровенькиантрацит", "Свердловантрацит" в Луганській області; ВАТ "Шахта "Новодзержинська" , "Шахтоуправління "Донбас", "Артемвугілля", "Дзержинськвугілля", "Добропіллявугілля", "Донбасантрацит", "Донецька вугільна енергетична компанія", "Красноармійськвугілля", "Макіїввугілля", "Орджонікідзевугілля", "Селидіввугілля", "Сніжнеантрацит", "Торезантрацит", "Шахтарськантрацит", "Шахта "Куйбишевська", "Шахта ім. 17-го партз'їзду", "Шахтоуправління "Південнодонбаське №1" в Донецькій області.
Також були переведені ДП "Волиньвугілля" (Волинська область) і ДП "Львіввугілля" (Львівська область).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас