Експерти: Після зміни уряду в Лівії світові ціни на нафту почнуть знижуватися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Після зміни уряду в Лівії світові ціни на нафту почнуть знижуватися

Енергетика
455
В останні тижні ціни на енергоносії опускалися і знову зростали через побоювання повторення кризи 2008 року, проте після зміни режиму Каддафі однією невизначеністю для інвесторів стане менше.
Після початку військових дій у Лівії свого найвищого значення ціна на нафту досягала в квітні 2011 року, коли барель Brent коштував майже 126 доларів. З травня ціни опустилися на 14%. 22 серпня нафта марки Brent коштувала 105 доларів за барель.
Лівія володіє найбільшими доведеними запасами нафти в Африці. Тому через кілька місяців після початку військових дії в країні Міжнародне енергетичне агентство, щоб заспокоїти ринки, оголосило, що "викидає" на ринок 60 млн барелів нафти зі своїх запасів.
Однак, як вважають багато експертів, навіть коли в країні налагодиться виробництво, його буде недостатньо для того, щоб відновити поставки повною мірою. Для повного відновлення потрібні місяці.
"Якщо в найближчому часі відбудеться зміна режиму, то однією невизначеністю на ринках стане менше. Але чекати повноцінного повернення до колишніх обсягів виробництва нафти поки не варто. Принаймні, не в найближчому майбутньому", - пояснив Боб Маккі, економіст Independent Strategy.
Наприклад, в 2010 році Лівія виробляла 1,8 млн барелів нафти на день. А роком раніше тільки 1,5 млн барелів на день вона поставляла на експорт, пише газета The Wall Street Journal.
Зараз виробництво нафти може досягти лише 500 тисяч барелів на день, і то лише після того, як влада в країні остаточно зміниться, пише видання. Цього об'єму вистачить тільки для внутрішнього споживання.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас