Сербія почала переговори з МВФ про позику в 1 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сербія почала переговори з МВФ про позику в 1 млрд євро

Казна та Політика
156
Переговори щодо умов надання Міжнародним валютним фондом (МВФ) кредиту Сербії в сумі близько 1 млрд євро почалися в понеділок у Белграді, передає кореспондент РИА Новости.
Йдеться про так званий кредит обережності. Термін договору складе 18 місяців. У разі якщо угода буде досягнута, рада директорів МВФ може схвалити її наприкінці вересня.
Делегація МВФ на чолі з Альбертом Єгером перебуватиме в Сербії до 30 серпня. У понеділок протягом дня представники МВФ зустрічаються з членами уряду на чолі з прем'єр-міністром Сербії Мірко Цвєтковичем і керівництвом Народного банку Сербії.
За час візиту експерти проаналізують макроекономічні показники, особливу увагу приділять фіскальній політиці на 2011 і 2012 рік, коли в країні намічені парламентські вибори, а також розглянуть ситуацію з державними підприємствами, реформами охорони здоров'я, освіти та пенсійної системи. Обговорюватимуться шляхи поліпшення інвестиційного клімату.
Термін попередньої угоди Сербії і МВФ за кредитною лінією близько 3 млрд євро закінчився 15 квітня поточного року. Тоді Белград використав половину від обумовленої суми.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас