Віце-прем'єр РФ Сечін погодив новий режим розрахунку експортних мит на нафту і нафтопродукти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Віце-прем'єр РФ Сечін погодив новий режим розрахунку експортних мит на нафту і нафтопродукти

Енергетика
193
Напередодні на нараді у віце-прем'єра Ігоря Сечіна був остаточно узгоджений проект постанови уряду, що передбачає введення нової формули розрахунку експортних мит на нафту і нафтопродукти.
Про це РБК daily повідомило джерело в Мінфіні, знайоме з підсумками наради. "Якщо проект постанови буде схвалений прем'єр-міністром Володимиром Путіним, система "60-66" запрацює вже з 1 жовтня", - йдеться в повідомленні.
У Міненерго в п'ятницю від коментарів відмовилися. Система "60-66" передбачає зниження експортного мита на нафту шляхом зменшення відсотка від різниці між ціною моніторингу нафти і ціною відсікання з 65 до 60%. Ставки мит на світлі і темні нафтопродукти при цьому будуть уніфіковані на рівні 66% від мита на нафту, а з 2015 р. ставки експортних мит на темні нафтопродукти будуть підвищені до рівня мита на нафту.
Нагадаємо, дискусія про уніфікацію ставок експортних мит на темні і світлі нафтопродукти триває вже не перший рік. Сама формула "60-66" була розроблена Міненерго спільно з Мінфіном ще в січні цього року, однак її введення неодноразово відкладалося. Раніше прем'єр-міністр Володимир Путін розпорядився прискорити процес підготовки нового податкового режиму, доручивши подати остаточні пропозиції в уряд протягом двох тижнів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас