Янукович скоро отримає на підпис закон про пенсійну реформу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович скоро отримає на підпис закон про пенсійну реформу

Казна та Політика
619
Всі уточнення технічного характеру до закону про пенсійну реформу напрацьовані, підготовлені і будуть розглянуті парламентом у перший день роботи наступної сесії, заявив голова Верховної Ради України Володимир Литвин.
Як повідомили УНІАН у прес-службі ВР, про це він сказав, відповідаючи на питання журналістів під час перебування з робочою поїздкою у Житомирській області.
"Потрібно завершити з технічної точки зору роботу над законом про пенсійне забезпечення", - сказав Литвин.
За його словами, відповідно до статті 131 Регламенту Верховної Ради, 6 вересня на голосування буде винесено пропозицію про внесення до закону ряду технічних уточнень, необхідність яких з'явилася під час підготовки закону до підписання.
У разі прийняття позитивного рішення, сказав В.Литвин, ці зауваження будуть вноситися в текст закону, який після підписання керівником парламенту буде спрямований на підпис Президенту України.
Голова Верховної Ради повідомив, що, зокрема, виникла проблема з датою набрання законом чинності, пояснивши, що він не може набути чинності 1 вересня, "враховуючи ті обставини, про які я сказав, а також необхідність забезпечення відповідної підготовчої роботи для його застосування".
При цьому Литвин зазначив, що затримка з підписанням цього законодавчого акта не пов'язана з поданням народних депутатів України до Конституційного Суду з приводу неконституційності його прийняття.
Як повідомляв УНІАН, закон "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи", прийнятий парламентом 8 липня, на підпис Президенту Віктору Януковичу не надходив.
У юридичному управлінні парламенту зазначили, що закон не може бути підписаний головою Верховної Ради через наявність проекту постанови "Про скасування рішення Верховної Ради від 8 липня про прийняття Закону "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи" у зв'язку з порушенням процедури його прийняття". Відповідний документ був зареєстрований народним депутатом з фракції "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина" Ольгою Боднар та членом фракції Блоку "Наша Україна-Народна самооборона" Юрієм Кармазіним.
Цей проект постанови має розглянути регламентний комітет парламенту і зробити висновки, які потім має розглянути парламент, коли повернеться з канікул восени.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас