Литвин розповів, коли і як прийматимуть пенсійну реформу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин розповів, коли і як прийматимуть пенсійну реформу

Казна та Політика
416
Верховна рада України у вересні внесе зміни до закону про пенсійну реформу. Про це заявив голова парламенту Володимир Литвин.
"Природно, нам потрібно завершити з технічної точки зору роботу над законом про пенсійне забезпечення", - сказав спікер на прес-конференції в Червоноармійську (Житомирська область), говорячи про плани на майбутню сесію.
За його словами, відповідно до статті 131 регламенту Верховної ради, на голосування 6 вересня (день відкриття сесії) буде винесено пропозицію про внесення низки технічних уточнень до цього закону.
Литвин пояснив, що необхідність внесення таких уточнень з'явилася під час підготовки цього закону до підписання.
Спікер зазначив, що згідно з регламентом, у разі, якщо такі уточнення будуть внесені, вони будуть враховані в тексті проголосованого закону, і після цього він може бути підписаний головою парламенту і направлений на підпис президенту.
Литвин також пояснив, що, зокрема, виникла проблема з датою набрання чинності цього закону. За його словами, закон не може набрати чинності з 1 вересня поточного року, як це передбачено в тексті проголосованого закону. Спікер додав, що відповідні уточнення підготовлені і розроблені і будуть розглянуті на засіданні парламенту.
При цьому він підкреслив, що є прихильником набрання чинності пенсійної реформи з 1 січня 2012 року. "Але ви ж розумієте, що не все залежить від України, тому що черговий транш МВФ буде визначатися узгодженим меморандумом між українським урядом, національним банком і МВФ", - зробив акцент Литвин.
При цьому спікер підкреслив, що затримка з підписанням закону не пов'язана з поданням народних депутатів від опозиції, направленим до Конституційного суду, щодо неконституційності прийняття даного закону. У цьому поданні депутати вказали, що закон приймався вночі, що є порушенням регламенту, однак з цього приводу парламент приймав окреме рішення про продовження своєї роботи в той день. Крім того, депутати зазначають у поданні, що на момент прийняття закону в залі було не більше 100 депутатів. "Одні вважають 40, інші - 70, треті - 80. Це особистий рахунок депутатів. Він має право на життя, але не на відповідні дії", - заявив Литвин.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас