Глава Bank of China: Курс юаня до долара має зміцнюватися поступово — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Bank of China: Курс юаня до долара має зміцнюватися поступово

Валюта
373
Курс китайського юаня до долара має і далі підвищуватися, але це має відбуватися поступово, щоб не завдати шкоди китайській економіці, заявив на відкритті Китайсько-Американського бізнес-діалогу президент Bank of China Лі Ліхуей.
"Занадто швидкого зміцнення юаня не витримають ні китайська економіка, ні китайські підприємства. Це завдасть дуже серйозного удару по експорто-орієнтованих підприємствах", - сказав він. "Реструктуризація китайської економіки в цьому випадку зіткнеться з труднощами, і США це не принесе користі", - заявив китайський банкір.
Він зазначив, що зараз триває поступове зміцнення юаня до долара, з початку року курс китайської валюти зріс на 2,33%. "Ми сподіваємося, що обмінний курс юаня до долара буде відносно стабільним", - сказав Лі Ліхуей.
Штучно занижений, за американськими оцінками, курс юаня є предметом суперечок між Пекіном і Вашингтоном. За американськими оцінками, недооціненість юаня може досягати 40%, що дає необґрунтовані переваги китайським експортерам і сприяє зростанню торговельного дисбалансу між КНР і США.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас