Експерт: США чекають довгі роки зниження високого безробіття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: США чекають довгі роки зниження високого безробіття

Казна та Політика
275
Економіка США зростає так повільно, що на зниження безробіття до нормальних показників підуть роки, сказала в п'ятницю глава Федерального резервного банку Клівленда Сандра Піаналто.
Виступаючи на конференції банкірів, вона сказала, що економічне зростання в 2011 році, швидше за все, складе близько 2%, а в 2012-2013 роках - 3%, що навряд чи допоможе сильно знизити рівень безробіття, що досяг 9,1%.
"Якщо ми збираємося вилазити з тієї дірки, в яку потрапили, і знижувати рівень безробіття, нам потрібне зростання швидше цього", - сказала вона. - Я думаю, пройде досить багато років, перш ніж рівень безробіття знизиться до більш звичних значень - в районі 5,5%".
Перед рішенням зберігати низькі ставки ще як мінімум два роки на останньому засіданні американський Центробанк вирішив, що відновлення економіки в найближчі квартали буде повільнішим, ніж очікувалося, при збільшених ризиках погіршення динаміки, зазначила Піаналто.
Справа не тільки у сповільненні зростання доходів та кризу на ринку праці, а й у слабкій довірі споживачів, а також в проблемах в низці ключових секторів економіки. "Сектор житлової нерухомості залишається пригніченим, - сказала Піаналто. - Ціни на будинки як і раніше під тиском, фонд нерозпроданого вторинного житла все ще великий, а стягнення по заставних залишаються серйозною загальнонаціональною проблемою".
На думку Піаналто, ціни на їжу та енергоносії, що сильно піднялися в цьому році, повинні знизитися до кінця року. "Я вважаю, що темпи інфляції знизяться з поточного рівня в частину цього року і на початку наступного", - сказала вона, передбачивши зростання цін на два відсотки "або трохи менше" в 2012 і 2013 роках.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас