Клюєв - за маркування ліків, що закуповуються за бюджетні кошти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв - за маркування ліків, що закуповуються за бюджетні кошти

Казна та Політика
83
Перший віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв вважає необхідним маркування ліків, що закуповуються за бюджетні кошти.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби першого віце-прем'єра.
Під час наради в Києві Клюєв підтримав відповідну пропозицію Міністерства фінансів про необхідність розробки системи маркування ліків, що закуповуються за бюджетні кошти.
Перший віце-прем'єр також назвав основні завдання влади щодо забезпечення України якісними лікарськими препаратами.
"Уже з вересня Україна повинна нормально забезпечуватися медичними препаратами", - заявив Клюєв.
Він доручив низці міністерств і відомств у тижневий термін підготувати всі пропозиції, в тому числі проекти законодавчих змін, для своєчасного забезпечення медичними препаратами системи охорони здоров'я України, як у поточному році, так і на тривалу перспективу.
Серед основних завдань влади у цій сфері перший віце-прем'єр назвав негайне забезпечення медичних установ необхідними ліками.
Клюєв також заявив, що необхідно всіма доступними способами припиняти корупцію в галузі.
За його словами, Кабінет Міністрів зобов'язаний забезпечити всі умови для того, щоб за бюджетні кошти лікарські препарати та медична техніка закуповувалися безпосередньо у виробників.
Він підкреслив, що необхідно законодавчо обмежити присутність посередників в ланцюжку закупівель, тим більше що подібна практика досить поширена в європейських країнах.
За його словами, не секрет, що ліки часто не доходять до громадян, а безпосередньо спрямовуються у продаж в аптеки.
Також Клюєв підкреслив, що важливо кардинально підвищити контроль за якістю медичних препаратів, присутніх на ринку.
"Ми повинні навести порядок на цьому ринку. З одного боку, пора припинити дозволяти ввозити в Україну препарати сумнівної якості, з іншого - повинні бути посилені заходи з боротьби з підпільними виробництвами фальсифікату", - заявив Клюєв.
Крім того, перший віце-прем'єр зазначив, що необхідно створити максимально сприятливі умови для розвитку фармацевтичної галузі в Україні.
Як повідомляло агентство, 17 серпня прем'єр-міністр Микола Азаров доручив Міністерству надзвичайних ситуацій забезпечити закупівлю необхідних лікарських засобів безпосередньо у виробників до 29 серпня.
Він також заявив, що Кабмін створив спеціальну комісію для розслідування причин блокування проведення державних закупівель лікарських засобів на чолі з Клюєвим, додавши, що МОЗ не впорався із завданням щодо забезпечення хворих необхідними ліками.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас