Міноборони України вимагає від Росії повернути кримські маяки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міноборони України вимагає від Росії повернути кримські маяки

Казна та Політика
419
Міністерство оборони виступає за повернення з оренди маяків у Криму, що використовуються Чорноморським флотом Росії.
"Маяки повинні бути повернуті Україні з оренди Чорноморським флотом Російської Федерації", - йдеться в заяві департаменту преси та зв'язків Міноборони.
Міністр оборони Михайло Єжель переконаний, що питання повернення київському державному підприємству "Держгідрографія" маяків, які зараз використовуються Чорноморським флотом Росії в Криму, буде вирішено позитивно.
"Коли заходиш в територіальні води держави, то саме ця держава несе повну відповідальність за всі заходи. Нонсенсом є те, що такі об'єкти використовуються іншою державою. Тому гідрографічні об'єкти повинні належати нашій державі", - наводить слова Єжеля Ukranews.
Відповідаючи на питання, що збирається робити міністерство для повернення маяків, у відомстві підкреслили, що ведення переговорів і прийняття рішень у цьому напрямку - компетенція не Міноборони, а судів і Міністерства закордонних справ.
Нагадаємо, 2 серпня Господарський суд Криму скасував прийняту 23 вересня 2010 р. постанову Виконавчої служби Мін'юсту про відмову у відкритті виконавчого провадження з виконання судових рішень про передачу "Держгідрографії" кримських маяків.
При цьому штаб Чорноморського флоту Росії в Севастополі вважає, що подібні рішення перебувають не в компетенції суду, а повинні прийматися на урядовому рівні.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас