Американці перевірять нерезидентів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американці перевірять нерезидентів

Казна та Політика
611
Федеральні регулятори США і регулятори штатів інтенсивніше перевіряють підрозділи європейських банків через побоювання, що європейська боргова криза може докотитися до місцевого банківського сектора.
Федеральний резервний банк Нью-Йорка проводить зустрічі з керівництвом підрозділів європейських банків в США, щоб зрозуміти, наскільки ті вразливі, якщо фінансова ситуація буде погіршуватися. ФРС запитує у банків більше інформації про те, чи є у них можливість стабільно залучати кошти для поточних операцій в США, в деяких випадках вимагає провести реструктуризацію підрозділів. Свої дії ФРС координує з фінансовим контролером штату Нью-Йорк Бенджаміном Лавскі. ФРБ Нью-Йорка "дуже стурбований" станом європейських банків, які зазнають труднощів з фінансуванням у США, визнає один з учасників цих зустрічей.
Головний предмет занепокоєння - європейська боргова криза і побоювання, що європейські банки не зможуть виконувати свої зобов'язання в США. У деяких з них - наприклад, Societe Generale, Deutsche Bank і UniCredit - в США великий бізнес, здебільшого фінансується за рахунок позикових коштів. Втім, даних, що регулятори цікавляться саме цими банками, немає.
Влада побоюється, що європейські банки можуть почати виводити гроші з філій в США, говорять джерела. Ознаки того, що європейські банки стикаються з труднощами при залученні доларового фінансування, вже є. У середу неназваний європейський банк взяв на тиждень в ЄЦБ $500 млн за ставкою вище звичайної. Такого не було з 23 лютого 2011 р. Найбільші європейські банки вже гарантували 90% фінансування на 2011 р., але до кінця року їм необхідно залучити 80 млрд євро (дані Morgan Stanley).
Навесні іноземні банки змогли збільшити "подушки безпеки" багато в чому завдяки QE2 (програма завершена в червні). У липні 2010 р., за даними ФРС, резерви неамериканських банків становили $418,7 млрд, на 13 липня 2011 р. - $900 млрд. На 30 червня 2010 р. у Societe Generale резерви у вигляді грошових коштів в Нью-Йорку становили $55 млн , рік потому - $24,6 млрд, у Deutsche Bank - $ 178 млн і $66,8 млрд відповідно.
Зараз резерви іноземців тануть. На 3 серпня вони становили $758 млрд, або на 16% менше, ніж трьома тижнями раніше. "Останні дані ФРС, можливо, показують, що іноземним банкам знову потрібні долари або що інституційні інвестори почали з побоюванням ставитися до кредитів іноземних банків", - говорить Джордж Гонкалвес, стратег з Nomura Securities.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас