Нафта може подешевшати наступного тижня через cповільнення зростання світової економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта може подешевшати наступного тижня через cповільнення зростання світової економіки

Енергетика
172
Нафта може подешевшати наступного тижня на тлі занепокоєння з приводу сповільнення темпів зростання світової економіки, повідомило агентство Bloomberg.
16 з 38 (42%) аналітиків, які брали участь в опитуванні агентства, очікують падіння вартості нафти на тижні з 22 по 26 серпня. Одинадцять респондентів (29%) прогнозують збільшення цін, і інші одинадцять не очікують істотних змін.
Вартість нафти знижується на загальному негативному фоні, який визначили негативна макроекономічна статистика зі США і погіршення аналітиками Morgan Stanley прогнозу зростання світового ВВП в поточному році до 3,9% з 4,2%. Експерти банку відзначають "недостатність" заходів європейської влади у відповідь на боргову кризу в регіоні, ослаблену довіру бізнесу і споживачів до економіки, а також перспективи посилення заходів бюджетної консолідації в розвинених країнах.
"Ризик рецесії в США і/або єврозоні збільшується з кожним днем на безперервному потоці негативних макроекономічних даних, - відзначає сировинний аналітик Standard Bank Plc у Лондоні Джеймс Чжан. - Абсолютно ясно, що в середньостроковій перспективі нафта буде падати".
Крім того, в середу Міненерго США повідомило про збільшення товарних запасів нафти в країні за минулий тиждень на 4233 тис. барелів - до 353,983 млн барелів, скорочення товарних запасів бензину на 3,51 млн барелів - до 210,081 млн барелів, а також підйом запасів дистилятів на 2,449 млн барелів - до 153,966 млн барелів.
Вартість вересневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) за минулий тиждень опустилася на $4,87 (5,7%) - до $80,51 за барель.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас