Бельгійський суд зняв звинувачення у відмиванні грошей з трьох акціонерів ENRC — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бельгійський суд зняв звинувачення у відмиванні грошей з трьох акціонерів ENRC

Казна та Політика
180
Слідство, що тривало рекордні 15 років у бельгійському суді у справі трійки провідних акціонерів ENRC, нарешті завершено. Як повідомила The Financial Times з посиланням на інформовані про справу джерела, в кінці червня Олександр Машкевич, Аліджан Ібрагімов і Патох Шодієв домовилися з судом про зняття претензій до них взамін на сплату штрафу, сума якого не розголошується.
Таким чином, прокуратура Бельгії більше не звинувачує їх у відмиванні грошей та отриманні 55 млн дол. нібито за консультаційні послуги від компанії Tractebel. Як повідомили казахстанські ЗМІ, Машкевич планує продати свою частку в ENRC в розмірі 14,6% акцій. У ролі покупця виступить концерн Glencore.
Про те, що європейський трейдер може купити ENRC за 19,5 млрд дол.., повідомлялося вже в червні, але тоді Glencore офіційно спростував чутки про угоду. За даними джерела, Glencore зараз проводить внутрішню оцінку і аудит придбаного активу, щоб укласти операцію до початку 2012 р. Можлива сума угоди поки не уточнюється.
Представник Glencore підтвердити інформацію про можливу операцію відмовився, повідомивши, що не коментує чутки на ринках.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас