Кабмін пропонує обмежити погашення заборгованості підприємств ПЕК 2011 роком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пропонує обмежити погашення заборгованості підприємств ПЕК 2011 роком

Казна та Політика
113
Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді обмежити термін дії спеціальної процедури погашення заборгованості підприємств паливно-енергетичного комплексу в рамках т.зв. Закону №2711 від 1 січня 2012 року, скоротивши його, таким чином, на рік.
Про це сказано у відповідному законопроекті (реєстр. №9057), текст якого оприлюднений на сайті парламенту.
Проектом закону також пропонується врегулювати процедуру зняття мораторію на виконання рішень суду органами виконавчої служби на заборгованості, які виникли після розрахункової дати, - до 1 січня 2007 року і визначити окремий порядок розстрочення примусового виконання судових рішень щодо внесених до Реєстру підприємств ПЕК за грошовими зобов'язаннями, які виникли з 1 січня 2007 року по 1 січня 2011 р.
При цьому пропонується розробити і внести на розгляд Ради законопроект про внесення змін до Податкового кодексу для визначення порядку врегулювання сумнівної, безнадійної заборгованості та оподаткування прибутку підприємств паливно-енергетичного комплексу, які внесені до Реєстру.
На думку уряду, прийняття цього законопроекту буде сприяти підвищенню рівня поточних розрахунків на енергоринку, стабілізації фінансового стану підприємств ПЕК, а також завершенню процедури погашення заборгованості в найкоротші терміни, що дасть можливість підвищити рівень інвестиційної привабливості підприємств у передприватизаційний період.
Як повідомляв УНІАН, 13 січня ц.р. Верховна Рада продовжила на два роки до 1 січня 2013 року процедуру погашення заборгованості підприємств паливно-енергетичного комплексу. При цьому погашатися повинна заборгованість, сформована на 1 січня 2007 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас