Глава ФДМ дозволив приватизацію трьох обленерго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава ФДМ дозволив приватизацію трьох обленерго

Казна та Політика
260
Глава Фонду державного майна України Олександр Рябченко підписав наказ про приватизацію трьох енергокомпаній, які планується виставити на продаж у поточному році. Про це він повідомив журналістам на прес-конференції, передає УНН.
За словами Рябченка, підписано наказ про приватизацію 45% статутного фонду "Крименерго", 25,999% "Тернопільобленерго" і 50% "Дніпробленерго".
До вересня поточного року Фонд держмайна планує представити на розгляд уряду умови приватизації.
На уточнююче запитання журналістів, якою буде стартова ціна енергокомпаній, які виставлять на приватизацію, Рябченко відповів: "Вони будуть йти по котируваннях на фондовому ринку... Не знаю, на скільки підвищиться ціна (при проведенні конкурсу з приватизації), але сподіваємося, що боротьба за енергокомпанії буде".
Як повідомляв УНН, у липні ФДМУ став акціонером двох енергокомпаній, що плануються до продажу в першу чергу. 50% ВАТ "Закарпаттяобленерго" та 45,103% ВАТ "Західенерго" списані зберігачем з рахунків у цінних паперах НАК "Енергетична компанія України" і зараховані в акціонерний капітал Фонду державного майна України.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас