Китай закликає США посилити координацію макроекономічної політики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай закликає США посилити координацію макроекономічної політики

Казна та Політика
229
Китай і США в умовах загострення світової економічної ситуації повинні посилити координацію макроекономічної політики і спільними зусиллями сприяти відновленню стабільності на світових ринках. Про це заявив 18 серпня заступник голови КНР Сі Цзіньпін під час зустрічі з віце-президентом США Джозефом Байденом.
Джозеф Байден прибув 17 серпня в КНР з шестиденним офіційним візитом. Планується, що крім зустрічі в Пекіні Сі Цзіньпін буде супроводжувати Байдена в поїздці до столиці південно-західної провінції Сичуань місто Ченду.
"Останнім часом посилилася нестійкість на міжнародних фінансових ринках, зростання світової економіки постало перед серйозними викликами. Китай і США як дві найбільші економіки світу несуть відповідальність за посилення координації макроекономічної політики і повинні спільно підвищити довіру на ринках, а також через такі механізми, як "група двадцяти", поліпшити порядок в глобальній економіці, сприяти стабільному і здоровому відродженню світової економіки", - наводить слова Сі Цзіньпіна сайт китайського уряду.
На думку заступника голови КНР, зміцненню співробітництва Китаю та США сприяє та обставина, що обидві країни в даний час змінюють моделі економічного розвитку та проводять реструктуризацію економік.
"Перед обличчям складного і мінливого світу співпраця є єдино правильним вибором двох країн", - сказав Сі Цзіньпін.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас