Янукович знову очолив рейтинг ТОП-100 найвпливовіших людей України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович знову очолив рейтинг ТОП-100 найвпливовіших людей України

Казна та Політика
722
Президент Україна Віктор Янукович в 2011 році, як в 2010-му і 2007-му, очолив щорічний рейтинг журналу "Кореспондент" "ТОП-100 найвпливовіших людей України" 2011 року.
"Рейтинг "Кореспондента", це не рейтинг глядацьких симпатій (...) це люди які мають найбільший вплив на Україні, як позитивний, так і негативний", - сказала на прес-конференції заступник головного редактора журналу "Кореспондент" Ганна Мороз.
Так, вона зазначила, стабільно зростає рейтинг одного з представників опозиції лідера партії "Фронт Змін" Арсенія Яценюка, який піднявся з 45 на 19 позицію.
Вона також зазначила, динаміку зростання однієї з "зірок" опозиції народного депутата (фракція "БЮТ-Батьківщина") Наталії Королевської, яка піднялася з 94 позиції на 67, випередивши при цьому заступника лідера Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина", народного депутата України (фракція "БЮТ-Батьківщина") Олександра Турчинова.
Редакція "Кореспондента" передрікає велике політичне майбутнє Н.Королевській.
У той же час лідер БЮТ Юлія Тимошенко, як і раніше, займає 10 позицію рейтингу.
Крім того, за даними видання, в першій десятці "ТОП-100" з'явилося нове обличчя - член фракції "Партії регіонів" Юрій Іванющенко. У цілому 26 людей зі списку мають членський квиток "Партії регіонів".
До рейтингу потрапили лише четверо представників БЮТ, тоді як рік тому опозиційний БЮТ в даному рейтингу представляли 11 осіб.
Крім того, у рейтингу найвпливовіших людей з'явилися нові обличчя, зокрема, генеральний прокурор України Віктор Пшонка - 12 місце, глава Національного банку України Сергій Арбузов - 23 місце, співвласник компанії Ukrlandfarming Олег Бахматюк - 29, власник "Всеукраїнського банку Розвитку" Олександр Янукович - 30, співвласник компанії "Агромарс" Євген Сігал - 37, глава концерну "Енерго" Віктор Нусенкіс - 40 місце.
У 2011 році до списку "ТОП-100" ввійшло 26 новачків. У той же час у 2010 році новачками були 44 людини. Крім того, 48 людей у списку найвпливовіших людей України входять до рейтингу "Кореспондента" "Золота сотня - 100 найбагатших українців". Минулого року таких було 42 людини.
Сумарний обсяг доходів найбагатших українців склав $71,5 млрд, що дорівнює 1,5 річному бюджету країни. Торік найбагатші люди України володіли $49,9 млрд.
Кожен шостий учасник рейтингу проявив себе поза політикою і бізнесу, серед найвпливовіших людей України чотири спортсмени, троє релігійних діячів, троє з сфери журналістики і літератури, два музиканти. До рейтингу увійшов один представник кінематографу і художник.
Так, на 99 місці рейтингу з'явився український художник Анатолій Криволап. Його картину "Степ" в травні 2011 року продано за $98,5 тис. на аукціоні Phillips de Pury & Co в Нью-Йорку і стала найдорожчим твором мистецтв української в світі.
Список спортсменів рейтингу поповнив футболіст Анатолій Тимощук, зайнявши заключне 100 місце.
У той же час, футболіст Андрій Шевченко піднявся на вісім пунктів порівняно з минулим роком і зайняв 85 позицію, а чемпіон світу, український боксер і лідер партії "УДАР" Віталій Кличко - піднявся на три пункти і зайняв 41 місце рейтингу. У свою чергу, чемпіон світу з боксу серед професіоналів у важкій вазі за різними версіями 35-річний українець Володимир Кличко, піднявся на 45 позицій і зайняв 43 місце рейтингу.
Сфера журналістики цього року поповнилася представницею прекрасної статі - телеведучою Катею Осадчою, яка зайняла 91 місце. У той же час, представники чоловічої половини залишилися в тому ж складі - журналіст Євген Кисельов піднявся з 70 позиції рейтингу на 65, і Савік Шустер на 66 позицію з торішньої 71.
Сфера літератури поповнилися письменниками: Ліна Костенко - 70 позиція, Оксана Забужко - 89 і Андрій Курков - 94.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас