АМКУ у червні-серпні 2011 р. оштрафував на 218 тис. грн 19 суб'єктів господарювання, що постачають газ та електроенергію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ у червні-серпні 2011 р. оштрафував на 218 тис. грн 19 суб'єктів господарювання, що постачають газ та електроенергію

Казна та Політика
128
Антимонопольний комітет України (АМКУ) у червні-серпні 2011 р. прийняв рішення про накладання штрафів на 19 суб'єктів господарювання, що постачають газ та електроенергію, у сумі 218 тис. грн.
Про це заявив в.о. голови комітету Рафаель Кузьмін, передає кореспондент РБК-Україна.
"АМКУ було проведено 66 перевірок суб'єктів господарювання, що постачають газ та електроенергію. За результатами яких розпочато 60 справ за ознаками порушень конкуренційного господарства та прийнято рішення у 19 справах щодо накладення штрафних санкцій на відповідачів у розмірі 218 тис. грн", - заявив Кузьмін.
За його словами, переважна більшість порушень - це встановлення економічно-необґрунтованих цін на додаткові послуги з видачі технічних умов, застосування різних цін та умов видачі технічних умов, нав'язування додаткових необов'язкових вимог в технічній документації, відмова в укладенні прямих договорів із членами об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та стягування плати за додаткові послуги що не передбачені чинними нормативно-правовими актами.
Нагадаємо, 10 червня 2011 р. Президент України Віктор Янукович поставив перед АМКУ завдання провести ревізію адміністративних та господарських послуг, які надаються органами влади всіх рівнів підприємствам, установам, організаціям і які впливають на життя громадян та ведення господарської діяльності підприємствами.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас