Лише 27,6% витрат компенсовано "Укрзалізниці" за перевезення пільговиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лише 27,6% витрат компенсовано "Укрзалізниці" за перевезення пільговиків

Казна та Політика
119
За сім місяців поточного року за перевезення пільгових категорій громадян Укрзалізниці компенсовано лише 27,6% витрат. Сума недоотриманих коштів становить понад 248 млн грн. Про це повідомили в прес-службі Укрзалізниці.
Лише Закарпатська облдержадміністрація виплатила всю необхідну суму за перевезення пільгових категорій громадян. Також найкраща ситуація з розрахунками в Херсонській ОДА (82%), Чернівецькій (81%) та Черкаській (75,5%).
Найгірше за перевезення пільговиків з залізничниками розрахувалися КМДА (компенсовано лише 13,7%), Харківська ОДА (23%), Київська ОДА (24,2%), Вінницька ОДА (24,7%) та Тернопільська ОДА (27,9%).
Щоб змінити ситуацію, залізниці ведуть активну роботу з облдержадміністраціями. Варто зазначити, що пасажирські перевезення є дуже збитковими для залізниць України, і якщо сьогодні не будуть компенсувати перевезення пільгових пасажирів, то завтра у залізничників не буде можливості оновлювати рухомий склад, утримувати інфраструктуру і перевозити пасажирів.
Нагадаємо, на залізницях України надається пільговий проїзд 26 категоріям громадян, які мають таке право згідно з чинним законодавством. Збитки залізничного транспорту загального користування від використання пільгових тарифів, відповідно до Закону України "Про залізничний транспорт", повинні відшкодовуватися залізницям за рахунок державного або місцевих бюджетів, в залежності від того, яким органом прийнято рішення про введення пільг, проте рівень компенсацій залишається незадовільним.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас