Китай перекриє девелоперам приплив іноземних грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай перекриє девелоперам приплив іноземних грошей

Казна та Політика
401
Китайським девелоперським організаціям обмежать можливість брати кредити в іноземних банківських структурах. Таке рішення прийнят в рамках антикризових заходів з охолодження місцевого ринку нерухомості.
Державне валютне управління Китаю (SAFE) - основний валютний регулятор на території Піднебесної - заборонила місцевим девелоперським компаніям використовувати свої закордонні філії в ролі гаранта при продажу бондів.
Крім того, максимальну загальну суму, якою цього року зможуть оперувати розташовані в Китаї банки при наданні гарантій із зовнішньої заборгованості, вирішено було знизити до $76,4 млрд, повідомляє інформаційне агентство Reuters з посиланням на офіційне шанхайське видання Shanghai Securities News.
Раніше влада повторила свою обіцянку будь-якими способами протистояти появі "гарячих" грошей в країні. Як відзначають Вести, валютний регулятор має намір боротися з операціями carry trade-, за допомогою яких інвестори заробляють на різниці процентних ставок в різних країнах. Наплив спекулятивного капіталу додає готівки у банківську систему Китаю і стимулює зростання інфляції, проти чого всіма силами бореться уряд КНР.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас