Мінрегіонбуд запропонує фінансувати тільки перспективні недобудови — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінрегіонбуд запропонує фінансувати тільки перспективні недобудови

Казна та Політика
239
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України запропонувало фінансувати тільки перспективні недобудови. Загалом в об'єкти незавершеного будівництва в Україні вкладено державні і приватні кошти обсягом 262 млрд грн. Тільки центральні органи влади, які будують житло, мають 243 недобудовані житлові будинки, де вже освоєно понад 1 млрд грн. Про це повідомили в прес-службі відомства.
"Кількість закопаних в землю грошей така, що треба приймати рішення: добудовувати, змінювати цільове призначення, продавати чи ліквідувати", - переконаний міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк.
"Міністерство буде пропонувати, починаючи з 2012 року фінансувати з державного та місцевого бюджетів тільки недобудови, і тільки ті, щодо яких прийнято рішення доцільності продовження будівництва", - підкреслив міністр.
За його словами, Мінрегіонбуд запропонує також низку організаційних кроків, спрямованих на вирішення проблеми довгобудів, зокрема створення спеціальної координаційної ради з визначення доцільності добудови кожного об'єкта державної та комунальної власності, формування переліку об'єктів на середньострокову перспективу. Необхідно також визначення джерел фінансування добудов з державного бюджету на 2012 рік. Крім того, необхідно опрацювати доцільність введення місцевого будівельного збору, який би спрямовувався на об'єкти незавершеного будівництва за прогресивною ставкою в залежності від перевищення терміну будівництва, а також доцільність створення державного будівельного банку.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас