До 2015 року "Укрзалізниця" побудує новий тунель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До 2015 року "Укрзалізниця" побудує новий тунель

Казна та Політика
440
Через чотири роки "Укрзалізниця" збирається закінчити будівництво Бескидського тунелю і пустити в експлуатацію новий двоколійний маршрут.
Як повідомили "Коментарям" у прес-службі "Укрзалізниці", Львівською залізницею (частиною якої є тунель) вже підписано договір на проектування та будівництво з приватним акціонерним товариством "Будівельна асоціація "Інтербудмонтаж". Зокрема, заплановано побудувати тунель довжиною 1822 метри поряд з існуючим одноколійним, що зараз перебуває в аварійному стані.
Нагадаємо, що одноколійний Бескидський тунель був побудований ще за часів Австро-Угорської імперії за часів імператора Франца-Йосифа I в кінці XIX століття. Новий тунель буде прокладений паралельно існуючому на відстані 50 метрів від нього.
Будувати тунель у Карпатах будуть за новітньою австрійською технологією, частину робіт виконає австрійська компанія PORR. Підготовчі роботи, укладання колії та електрифікацію об'єкта Львівська залізниця буде виконувати за власні кошти.
Після узгодження Державної архітектурно-будівельною інспекцією, проект та техніко-економічні показники будуть направлені на затвердження Кабінету Міністрів.
За оцінками фахівців Укрзалізниці, будівництво двоколійного Бескидського тунелю як мінімум удвічі збільшить пропускну здатність. Сьогодні по тунелю проходять лише 42 поїзди щодоби, при цьому на його утримання йде 2 млн гривень щорічно.
Також тунель сприятиме розвитку транзитного потенціалу України, оскільки він є частиною п'ятого пан'європейського транспортного коридору (Італія - Словенія - Угорщина - Словаччина - Україна - Росія).
Вартість проекту - 142 млн доларів США. За словами начальника відділу впровадження кредитних угод Укрзалізниці Юрія Симчука, вже досягнуті домовленості з Європейським банком реконструкції та розвитку, а також з Європейським інвестиційним банком про виділення кредитних коштів.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас