Експерт: Єврооблігації здатні вивести єврозону з кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Єврооблігації здатні вивести єврозону з кризи

Фондовий ринок
268
Вивести єврозону з кризи суверенних боргів здатний лише випуск єврооблігацій, вважає експерт з цінних паперів одного з найбільших французьких корпоративних та інвестиційних банків Natixis Рене Дефоссе.
Як повідомлялося, президент Франції Ніколя Саркозі і канцлер Німеччини Ангела Меркель у вівторок провели зустріч, за підсумками якої запропонували створити подобу уряду єврозони і призначити його главою голову Європейської ради Хермана ван Ромпея. Разом з тим, згідно з повідомленнями європейських ЗМІ, Саркозі і Меркель не вважають за доцільне негайний випуск єврооблігацій як антикризового інструмента.
Лідери країн - "локомотивів" зони євро висловилися також на підтримку введення додаткових податків на фінансові транзакції.
"Єдине, що може розрядити кризу, - це створення ринку єврооблігацій", - стверджує Дефоссе, слова якого наводить телеканал RTL. "Якщо ви оголосите ринку, що готуєте випуск загальноєвропейських облігацій, ринок двічі подумає, перш ніж зробити атаку на країну", - додав експерт, коментуючи підсумки антикризового франко-німецького саміту.
На думку аналітика лондонського експертного центру Re-Define Соні Капур, висунута лідерами Франції та Німеччини пропозиція створити економічний уряд єврозони несе "мало користі в плані вирішення найбільш нагальних проблем" регіону, але, можливо, зміцнить монетарний союз.
Саміт "не дав нічого нового або корисного", вважає експерт.
Аналітик Французької обсерваторії економічної кон'юнктури Анрі Стердіньяк вважає, що франко-німецька зустріч у верхах не принесла "достатніх рішень" для виведення єврозони з кризи суверенних боргів.
"Не було прийнято рішення створити справжній європейський уряд з реальними повноваженнями. Що пропонується, так це те, щоб країни єврозони збиралися двічі на рік для обговорення ситуації", - заявив Стердіньяк в ефірі радіостанції RTBF.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас