Експерт: Китай не відмовиться від інвестування в держоблігації США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Китай не відмовиться від інвестування в держоблігації США

Казна та Політика
383
Ринок американського боргу - як і раніше, найнадійніший об'єкт для інвестицій величезних валютних резервів Китаю, незважаючи на втрату США вищого кредитного рейтингу, сказав в опублікованому у вівторок інтерв'ю глава China Construction Bank Гуо Шуцін. Про це повідомляє Reuters.
Гуо, який займав пост голови державного валютного управління КНР (SAFE) з 2003 по 2005 рік, сказав в інтерв'ю виданню Capital Week, що Китай інвестує більшу частину резервів у доларові активи зважаючи на "історичні причини і фактичні потреби".
"Інвестиції в американські держоблігації пов'язані з певними ризиками, але в період глобальних економічних хвилювань і серйозних труднощів єврозони, облігації США, хоча і належать до числа не таких вже ідеальних продуктів, але все ж залишаються найкращим продуктом з точки зору надійності і доходу", - сказав Гуо в інтерв'ю.
Він відзначив, що прибутковість облігацій США стабільна або навіть знизилася після зниження рейтингу. "Ринок говорить нам, що ймовірність дефолту США низька, хоча короткострокові коливання неминучі", - сказав Гуо.
Глава China Construction Bank, що входить до четвірки найбільших банків Китаю, вважає, що Китай може наростити інвестиції в сировині і акції, але на їх все одно припаде лише незначна частина найбільших у світі валютних резервів країни, які на кінець червня оцінюються в $3,2 трлн.
Народний банк Китаю і валютне управління SAFE, яке займається щоденним управлінням активами, не прокоментували рішення агентства Standard & Poor's позбавити США рейтингу "ААА", яке було оприлюднене 5-го серпня.
Точка зору банкіра не обов'язково збігається з баченням китайських регуляторів, але більшість урядових радників і аналітиків вважають, що Пекін не буде розпродавати держборг США, ризикуючи викликати паніку на світових фінансових ринках і обвалити курс долара.
Останні дані міністерства фінансів США показали, що Китай - найбільший кредитор Вашингтона - збільшив інвестиції в американські держоблігації в червні на $5,7 млрд дол. до $1,166 трлн дол. Тим часом, інші іноземні інвестори в червні скоротили обсяг американських казначейських облігацій, що знаходяться у них, на 18,3 млрд дол. За підрахунками Dow Jones, це є рекордним виведенням коштів з американських державних боргових паперів - попередній рекорд був встановлений у червні 2000 року, коли зарубіжні інвестори скоротили обсяг казначейських облігацій, що знаходяться у них, на 16,5 млрд дол.
Аналітики вважають, що близько 70% резервів Китаю інвестовано в держборг США та інші доларові активи. У КНР ці дані мають статус державної таємниці.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас