Близько 5 тис. столичних підприємств виплачує зарплати нижче мінімальної — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Близько 5 тис. столичних підприємств виплачує зарплати нижче мінімальної

Казна та Політика
320
П'ята частина столичних підприємств - це близько 5 тис. підприємств з 110 тис. працівниками - виплачує заробітну плату нижче законодавчо встановленого мінімуму.
Як повідомили УНІАН у прес-службі Державної податкової служби України (ДПСУ), такі дані озвучив голова відомства Віталій Захарченко під час розширеної колегії у столичній податковій службі.
Зокрема, з даних 5 тис. підприємств майже чверть (1,3 тис. підприємств) працюють у сфері торгівлі; майже 4% (200 підприємств) задіяні в сфері фінансових послуг; 2% (100 підприємств) припадають на готельний і ресторанний бізнес. Разом з тим, більше тисячі таких підприємств отримали за 2010 рік валовий дохід від 1 млн. до 2 млрд. грн.
Захарченко доручив провести економічний аналіз, розробити "дорожню карту" і план заходів роботи податкової щодо підприємств м. Києва, які виплачують заробітну плату нижче мінімальної.
"Це стратегічно важливий напрям, результативність роботи якого дозволяє нам не лише виводити зарплати з тіні і збільшувати надходження до бюджету, але й приведе до суттєвого збільшення рівня соціальної захищеності громадян України", - зазначив Захарченко.
Як повідомляв УНІАН, у травні цього року ДПСУ повідомляла, що в Україні понад 75 тис. підприємств (де працюють майже 1 млн. осіб) виплачують працівникам зарплату нижче мінімальної.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас