Пінчук може продати Вексельбергу свої феросплави і ГЗК за 1,5 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пінчук може продати Вексельбергу свої феросплави і ГЗК за 1,5 млрд дол.

Фондовий ринок
635
"Ренова" російського бізнесмена Віктора Вексельберга почала переговори з EastOne Віктора Пінчука про купівлю 25%-вої частки в декількох (в основному - офшорних) компаніях, які володіють Нікопольським заводом феросплавів (НЗФ, Дніпропетровська область), Запорізьким заводом феросплавів (ЗЗФ) і Стахановським заводом феросплавів (СЗФ, Луганська область), а також двома ГЗК у Дніпропетровській області - Орджонікідзевський і Марганецький. Орієнтовна вартість угоди - до 1,5 млрд дол., пише російська газета "Комерсант".
За даними газети, переговори від імені EastOne веде інвесткомпанія Rothschild. В EastOne і "Ренові" коментувати можливу угоду відмовилися. Видання нагадало, що в 2008 р. Пінчук зі співвласниками групи "Приват" Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим об'єднали свої феросплавні активи в єдиний холдинг.
За даними джерел, кожен з трьох підприємців контролює по 25% загальної структури, яка є монополістом на внутрішньому ринку феросплавів України, а також займає 40% російського ринку і 20% світового. Представник "Привату" вчора не став коментувати можливий продаж частки у феросплавних активах одним з партнерів.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас