Греція сподівається на успіх запропонованих Меркель і Саркозі заходів зі стабілізації єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція сподівається на успіх запропонованих Меркель і Саркозі заходів зі стабілізації єврозони

Казна та Політика
242
Греція розраховує на успіх заходів зі стабілізації єврозони, які запропонували у вівторок канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Ніколя Саркозі. Про це повідомило грецьке Міністерство фінансів.
Меркель і Саркозі запропонували створити "економічний уряд" єврозони, а також оголосили про заходи з координації податкової політики між Німеччиною і Францією. При цьому вони відмовилися прийняти ідею єдиних європейських облігацій, яку активно лобіювала Греція.
За заявою грецького Мінфіну, головна позитивна риса заяв Меркель і Саркозі - у їхній прихильності рішенням липневого саміту ЄС, який виділив нові стабілізаційні кредити Греції і розширив можливості ще не створеного європейського фонду фінансової стабільності (EFSF). "Можливо, дискусія про єдині європейські облігації ще не дозріла, але нова роль EFSF - це дуже важливий, практичний і конкретний крок", - відзначили в грецькому Мінфіні.
Що стосується єдиних принципів економічної політики, то, як вважають в Афінах, вони потрібні не тільки на європейському, а й на глобальному рівні. На пропозицію лідерів єврозони про законодавче обмеження бюджетного дефіциту грецьке міністерство відповіло, що цей принцип вже закладено в бюджетній програмі, яку реалізує уряд країни.
Ініціатива податкової координації викликала в Афінах обережний оптимізм. "Ми сподіваємося, що заяви про єдині правила оподаткування компаній і фінансових операцій будуть мати позитивний ефект. Перше нововведення допомогло б уникнути податкового демпінгу всередині єврозони, а друге - створити достатні власні ресурси ЄС, які могли б у перспективі підтримати бюджетні зусилля на користь єдиної валюти і, відповідно, країнам-членам", - йдеться в заяві Мінфіну Греції.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас