Азаров не хоче отримувати збитки через Росію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров не хоче отримувати збитки через Росію

Енергетика
719
Російсько-українські відносини розвиваються динамічно і мають хороші перспективи, але Україна не повинна зазнавати при цьому економічних втрат. Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров на спільному брифінгу з віце-прем'єром, міністром соціальної політики Сергієм Тігіпком.
"Торгово-економічні відносини з РФ повинні бути рівноправними, взаємовигідними, на цих відносинах ми не повинні нічого втрачати. А якщо мінус у балансі, то це втрати", - зазначив прем'єр.
Азаров підкреслив, що, на жаль, сальдо торгово-економічного балансу між Україною та Росією негативне. За його словами, це викликано перш за все зростанням ціни на газ. "Ми, грубо кажучи, переплачуємо щомісячно значні суми, і це, безумовно, впливає на рівень наших двосторонніх відносин. Тому ми зараз ведемо відповідну роботу, насамперед щодо перегляду умов поставки газу. Для нас це вкрай важливо, тому що це витік валюти з країни, це зменшення наших валютних резервів", - сказав глава уряду.
Прем'єр додав, що українська економіка поки перекриває цей дисбаланс. "Такий дисбаланс можна ще терпіти рік, півтора, два, але треба домовлятися", - резюмував Азаров.
Нагадаємо, що під час візиту в Сочі Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна і Росія повинні знайти компромісне рішення і переглянути ціни на газ, не вдаючись до судової процедури.
Україна і Росія ведуть переговори про зміну формули вартості імпортованого російського газу. Пропозиції української сторони полягають в заміні ціни газойлю, що не використовується в Україні як альтернатива газу, на вугілля у формулі, за якою щоквартально розраховується вартість газу для України. Також Україна вважає неадекватною базову ціну в 450 дол./тис. куб. м.
За матеріалами:
МінПром
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас