Німеччина відмовилась обговорювати випуск облігацій єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина відмовилась обговорювати випуск облігацій єврозони

Фондовий ринок
497
Німеччина підтвердила свою відмову від введення загальних єврооблігацій для зони євро, які неодноразово згадувалися як можливий засіб для подолання боргової кризи єврозони, повідомляє Tagesschau з посиланням на заяву прес-секретаря Ангели Меркель Штефана Зайберта.
На прес-конференції, що відбулася в Берліні, Зайберт підкреслив, що випуск єврооблігацій "не є правильним шляхом" для подолання боргової кризи, додавши, що канцлер не буде порушувати цю тему на переговорах з президентом Франції Ніколя Саркозі, які пройдуть у Парижі 16 серпня.
Міністр економіки ФРН Філіп Реслер також висловився різко проти єврооблігацій, підкресливши, що його позицію поділяють інші члени німецького уряду. "Випуск єврооблігацій вдарить по таких економічно сильних країнах, як Німеччина, які виконують свої бюджетні зобов'язання", - зазначив міністр.
Раніше ліберали з ВДП, яку очолює Реслер, пригрозили консерваторам розривом урядової коаліції в тому випадку, якщо в ХДС і ХСС все ж вирішать погодитися на випуск єврооблігацій. Зі свого боку представники опозиційних партій СДПН, "Зелених" і "Лівих", навпаки, висловилися за введення загальних облігацій єврозони, але при дотриманні низки умов.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас