ФРС має необхідні засоби для вирішення проблем економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС має необхідні засоби для вирішення проблем економіки

Казна та Політика
198
Невизначеність у світовій економіці наростає на тлі низки негативних факторів, і економіці США знову може загрожувати рецесія, заявив у понеділок глава Федерального резервного банку (ФРБ) Атланти Деніс Локхарт.
Однак він висловив упевненість, що Федеральний резерв має в запасі достатньо засобів впливу, які допоможуть підтримати економічне зростання в разі його ослаблення.
"Якщо будуть потрібні додаткові дії, можу запевнити вас, що у Федерального резерву ще є патрони в обоймі. Збільшення обсягу активів на балансі або зміна структури портфеля активів, на мій погляд, цілком доступні. Ці заходи можуть виявитися досить ефективними в разі повернення економіки в режим скорочення", - цитує виступ Локхарта на конференції в штаті Алабама агентство Bloomberg.
Глава ФРБ Атланти знову підтвердив, що в економіці США спостерігається "тимчасовий застій".
За його словами, рішення ФРС минулого тижня вперше вказати очікувані терміни утримання відсоткових ставок на дуже низькому рівні було правильним кроком.
ФРС на засіданні минулого вівторка прийняла рішення про збереження цільового діапазону базової відсоткової ставки від нуля до 0,25% річних і заявила про намір утримувати низькі ставки щонайменше до середини 2013 року.
Крім того, американський ЦБ відзначив, що готовий до застосування додаткових інструментів для підтримки економіки країни в разі потреби.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас