Економіці КНР не загрожує жорстка посадка після згортання стимулюючих заходів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіці КНР не загрожує жорстка посадка після згортання стимулюючих заходів

Казна та Політика
189
Китайська економіка зможе благополучно пережити згортання стимулюючої політики (так зване "soft landing", в буквальному перекладі з англ. - "м'яка посадка"), вважають аналітики американської дослідницької організації Conference Board.
Розрахований фахівцями організації індекс випереджальних економічних показників КНР зріс у червні на 1% після підвищення на 0,6% у травні і на 0,3% в квітні.
Прискорення темпів зростання показника може свідчити про те, що китайська економіка благополучно справляється не тільки з посиленням кредитно-грошової політики, яким Народний банк Китаю (ЦБ країни) намагається приборкати зростання інфляції, але і з негативом, джерелом якого є боргова криза в Європі і слабкість відновлення в США.
Згідно з офіційним прогнозом, темпи зростання китайської економіки в третьому кварталі сповільнилися до 9,2% з 9,5% у квітні-червні.
"Темпи зростання економіки помітно сповільнюються в даний час, і ми очікуємо продовження цього процесу в найближчі декілька місяців, - відзначає головний економіст Conference Board Барт ван Арк. - Проте ми все ще чекаємо "м'якої посадки".
На це може також вказувати триваюче, незважаючи на посилення кредитно-грошової політики, підвищення темпів зростання споживчих цін. Офіційний прогноз передбачає підвищення індексу CPI у липні-вересні на 6,2% в річному вираженні в порівнянні зі зростанням на 5,7% у другому кварталі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас