Великі британські компанії користуються розпродажем на ринках для купівлі власних акцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великі британські компанії користуються розпродажем на ринках для купівлі власних акцій

Казна та Політика
344
Британські блакитні фішки користуються розпродажем на ринках для купівлі власних акцій, пише в понеділок газета "Ведомости".
У числі великих британських компаній, що почали агресивну скупку власних акцій в останні два тижні, - гірничодобувна Rio Tinto, телекомунікаційна Vodafone і фармацевтична GlaxoSmithKline. З початку серпня індекс британських блакитних фішок FTSE 100 знизився на 8,5%.
"Якщо на момент, коли ви плануєте завершити викуп акцій, випадає період низьких котирувань, то розумно і мудро скористатися цим і купити максимально можливу кількість акцій", - говорить керуючий Blackrock Іві Хембро.
Vodafone з понеділка по четвер минулого тижня викуповувала в середньому по 30,2 млн своїх акцій на день. Для порівняння: за тиждень, що передував 25 липня, коли розпродаж ще не розпочався, Vodafone лише одного разу купила на ринку 4,4 млн акцій.
Медіакомпанія AOL, що торгуються в Нью-Йорку, в четвер повідомила, що планує викупити своїх акцій на 250 млн доларів - після того як за попередні чотири дні їх котирування опустилися на 23,9%.
"Будь-яка компанія, що викуповувала власні акції в 2006-2007 роках, стикалася з критикою, бо купувала акції на піку ринку", - говорить стратег Citigroup Адріан Кеттлі. У той час активно обговорювалося питання, чи збільшує викуп акцій вартість компанії. "Але що б не вийшло зараз, вже не скажеш, що вони купують на піку, тому що акції на 20% дешевші, ніж минулого місяця", - вважає Кеттлі.
"Той факт, що в цей період збільшується викуп акцій, вселяє надію, оскільки зазвичай компанії купували свої акції на високому ринку і не робили цього, коли ринки падали", - відзначає гендиректор фонду акцій Fundsmith Террі Сміт. Але, на його думку, декотрі готові пояснити, навіщо вони викуповують акції, з точки зору вартості компанії.
Обсяг викупу акцій британськими компаніями в 2009 році склав 329 млн фунтів, у 2010-му - 4,35 млрд, з початку року - 8,93 млрд (дані Barclays Capital).
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас