СБ: Приблизно половина глобального зростання припадає на світ, що розвивається — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБ: Приблизно половина глобального зростання припадає на світ, що розвивається

Валюта
170
Втрата довіри інвесторів до економічних регуляторів в таких ключових регіонах, як США і Європа, а також мляве відновлення економіки привели ринки в нову небезпечну зону, сказав у неділю глава Світового Банку Роберт Зеллік, повідомляє Рейтер.
Виступаючи на зборах організації Товариство Азії (Asia Society) в Сіднеї, Зеллік також сказав, що світова економіка відновлюється з різною швидкістю, при тому що країни, що розвиваються зараз є джерелом зростання і можливостей.
"Події останніх двох тижнів викликані збігом низки подій в Європі і США, які призвели до втрати довіри учасників ринку до економічних влад низки ключових країн", - сказав він.
"Я думаю, що ці події укупі з деякими іншими крихкими елементами відновлення зіштовхнули нас в нову небезпечну зону. Я не просто так кажу це, ...а закликаю регуляторів визнати це і поставитися до цього з усією серйозністю".
Зеллік сказав, що часто влади "на день запізнюються" з вживанням заходів, через що ринки бояться їх низької ефективності.
"Ці побоювання накопичувалися, і тому в багатьох країнах єврозони розгорнулася справжня драма", - сказав він.
Що стосується США, справа не в страху перед проблемами найбільшої економіки світу, сказав Зеллік, а в тому, що "ринки звикли до того, що США грають ключову роль в економічній системі та регулювання".
"Різниця в порівнянні з минулим сьогодні в тому, що розвиваються є джерелами зростання і можливостей. Приблизно половина глобального зростання припадає на світ, що розвивається, ...і це дуже швидкі зміни за порівняно короткий проміжок часу в історичному масштабі", - додав він.
Торкнувшись Китаю, Зеллік сказав, що підвищення курсу юаня буде конструктивним і особливо допоможе впоратися КНР з інфляційним тиском.
Нагадаємо, напередодні уряд Італії затвердив план різкого скорочення бюджетних витрат - відповідно до вимог Європейського Центробанку. Сповзання до дефолту Греції, Португалії, Італії та Іспанії загрожує стабільності єдиної європейської валюти - євро.
За матеріалами:
FundMarket
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас