Експерти прогнозують падіння ціни на нафту до кінця року до 80 дол. за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти прогнозують падіння ціни на нафту до кінця року до 80 дол. за барель

Енергетика
292
Ціна на нафту до кінця поточного року може знизитися до $80 за барель, повідомив директор Інституту енергетичної стратегії Віталій Бушуєв на прес-конференції в Москві.
"Пік $120, який ми очікували навесні цього року, проіснував, а в другій половині року ми очікуємо падіння до $80 за барель, тому що всі фактори, що сприяють зростанню і стабілізації цін, себе вичерпали", - сказав В.Бушуєв.
З ним не згоден заступник генерального директора Російського енергетичного агентства Леонід Григор'єв, який вважає, що до кінця поточного року ціна на нафту складе $100 за барель. "Я вважаю, що ОПЕК утримає ціни в районі $100", - зазначив він.
Разом з тим, експерти сходяться на думці, що поступово відбудеться відмова від використання нафти як джерела енергії. "Ті світові глобальні виклики, які вже виявилися - це арабські революції, Фукусіма - вони говорять про те, що епоха ефективного нафтового бізнесу закінчується, і світ не хоче перебувати під загрозою цієї волатильності", вважає В.Бушуєв. На його думку, Європа, Америка та інші країни світу роблять ставку на перехід на інші енергоносії, зокрема, поновлювану енергетику, сланці і вугілля. "Якщо це відбудеться, нафтовий бізнес перестане бути настільки ефективним", - зазначив експерт.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас