Працівників державної шахти звинувачують у розтраті 3,2 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Працівників державної шахти звинувачують у розтраті 3,2 млн грн

Кримінал
170
У Луганській області Службою безпеки України завершено досудове слідство у кримінальній справі, порушеній в лютому поточного року за фактом розтрати посадовими особами однієї з державних шахт регіону гірничошахтного обладнання, що завдало шкоди на суму понад 3,2 млн грн. Про це повідомили в прес-службі СБУ.
Співробітники Служби безпеки встановили, що після демонтажу в 2009 році гірничошахтного обладнання, працівниками шахти це обладнання на бухгалтерський облік поставлено не було. Понад 100 секцій механічного кріплення, скребковий конвеєр і вугільний комбайн були без документів вивезені на приватні пункти прийому металобрухту і реалізовані за готівку.
За ініціативою СБУ, фахівцями КРУ Мінвуглепрому та КРУ в Луганській області була проведена перевірка фінансово-господарської діяльності шахти, яка підтвердила факти розтрати майна вугільного підприємства.
Службою безпеки України за фактом розтрати посадовими особами шахти майна державного підприємства в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України. За цей злочин українським законодавством передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років та з конфіскацією майна.
На даний момент кримінальну справу стосовно правопорушників направлено до суду.
Як повідомлялося, у Луганській області в ході роботи з попередження та припинення фактів протиправного використання державних фінансових ресурсів співробітники Служби безпеки України виявили схему розкрадання коштів державного підприємства автодорожньої галузі.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас