Суд відмовився розглядати по суті апеляцію на арешт Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд відмовився розглядати по суті апеляцію на арешт Тимошенко

Кримінал
777
Апеляційний суд Києва не став розглядати по суті апеляцію захисту екс-прем'єра Юлії Тимошенко на постанову Печерського райсуду Києва про зміну запобіжного заходу екс-прем'єру з підписки про невиїзд на арешт від 5 серпня. Таке рішення ухвалила суддя Ольга Єфімова.
У постанові попереднього розгляду апеляції вказується, що відповідно до Кримінально-процесуальним кодексом, постанова на зміну запобіжного заходу не може бути оскаржена в апеляційному порядку.
"Апеляція оскарженню не підлягає... відмовити у взятті до розгляду апеляції", - говориться в постанові, зачитаній суддею О. Ефимовою.
"Ця постанова оскарженню не підлягає", - додала вона.
Як повідомлялося, 5 серпня 2011 року Ю. Тимошенко заарештували на судовому засіданні щодо "газової справи". Вона утримується в Лук'янівському СІЗО.
Підставою для зміни запобіжного заходу для Ю. Тимошенко з підписки про невиїзд на взяття під варту, як сказано в рішення суду, є "системні порушення підсудної, зокрема, вона перешкоджала допиту свідків".
Прокурор в процесі Лілія Фролова заявляла, що запобіжний захід для Ю. Тимошенко може змінити лише Печерський районний суд. "Хочу зазначити, що Кримінально-процесуальним кодексом не передбачене оскарження саме цього судового рішення (про арешт Ю. Тимошенко - ред.) на цій стадії", - сказала держобвинувач.
Вона пояснила, що підставою для арешту стало перешкоджання Ю. Тимошенко у встановленні істини у справі. Л. Фролова пояснила, що запобіжний захід екс-прем'єра може змінити тільки Печерський районний суд Києва. Вона додала, що це може бути зроблено за клопотанням захисту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас