Bank of America проводить консультації з приводу продажу частини своєї частки в China Construction Bank — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bank of America проводить консультації з приводу продажу частини своєї частки в China Construction Bank

Фондовий ринок
312
Bank of America Corp проводить з великими інвестиційними фондами Кувейту і Катару попереднє обговорення продажу частини своєї частки в China Construction Bank (CCB), що оцінюється в 17 млрд дол, повідомили Reuters три обізнаних джерела.
Найбільший за розміром активів банк США може продати половину своєї частки в капіталі китайського кредитора, щоб привести в порядок баланс, який зіпсувався через іпотечну кризу, а також підвищити капітал першого рівня, сказало одне з джерел.
Всього у Bank of America 10% акцій банку, що обертаються на Гонконзькій фондовій біржі.
Аналітики вважають, що Bank of America потрібно близько 50 млрд дол, щоб задовольнити нові вимоги до капіталів кредиторів в США. За останній рік він продав частки в банках Латинської Америки і нью-йоркської керівної компанії BlackRock Inc.
Якщо угода відбудеться, ринки перестануть боятися, що Bank of America продасть частку в CCB на відкритому ринку однієї великою партією акцій.
Котирування CCB виросли на 1,7% за підсумками торгів на біржі Гонконгу, тоді коли зведений індикатор Hang Seng впав на відсоток.
Трейдери закривали короткі позиції в паперах банку в надії, що ринку не доведеться поглинати великий обсяг акцій.
Не зрозуміло, чи змогли сторони домовитися про щось конкретне. Джерела сказали, що переговори поки не ведуться.
Китайські банки опинилися під ударом через уповільнення зростання кредитування та накопичення кредитів, що не працюють. У листопаді минулого року Bank of America продав опціон на покупку додаткових акцій CCB. Минулого місяця купив право сингапурський Temasek Holdings інвестфонд продав частки в двох великих китайських банках на 3,6 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас