Україна і ЄБРР парафували кредитну угоду для фінансування реконструкції ГЕС на 400 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і ЄБРР парафували кредитну угоду для фінансування реконструкції ГЕС на 400 млн євро

Казна та Політика
214
У Лондоні з 8 по 12 серпня 2011 року пройшли переговори української делегації, очолюваної директором Департаменту стратегічної політики, інвестицій і ядерно-енергетичного комплексу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Микитою Константиновим, з представниками Європейського банку реконструкції та розвитку щодо укладення кредитної угоди (проект "Реабілітація гідроелектростанцій"), передає прес-служба Міненерговугілля.
За результатами переговорів сторонами підписано протокол і парафовано Кредитну угоду (проект "Реабілітація гідроелектростанцій"). Передбачається, що підписання угоди відбудеться у вересні 2011 року.
Як зазначив Константинов, залучені кредитні кошти будуть направлені на реконструкцію обладнання та підтримання безпеки гребель ГЕС. "Європейський інвестиційний банк і Європейський банк реконструкції та розвитку нададуть позику в обсязі 400 млн євро на реконструкцію гідроагрегатів, електромеханічного устаткування, заходів з підтримки безпеки гребель гідроелектростанцій", - підкреслив він.
Константинов відзначив, що реконструкція дозволить збільшити потужність і продовжити термін експлуатації вітчизняних ГЕС. "Це дозволить Україні отримати додаткову маневрову потужність на гідроелектростанціях, а також продовжити безпечний термін експлуатації на 30-40 років", - підкреслив Константинов.
Основною метою залучення фінансування ЄБРР та ЄІБ в рамках Проекту на період 2011-2016 рр. є забезпечення виконання в повному обсязі в термін і з максимальною ефективністю програм реабілітації ГЕС реконструкції гідроагрегатів та пов'язаного обладнання, підвищення надійності експлуатації гідроспоруд, закупівля силових трансформаторів.
Завдяки фінансуванню ЄБРР і ЄІБ з 2011 по 2016 рр. очікується збільшення виробництва електроенергії з 6-ти ГЕС майже на 213 ГВт/год, збільшення високо маневрених потужностей на цих ГЕС мінімум на 155МВт, підвищення регулюючих можливостей найбільших "регуляторів" енергосистеми в скорочені терміни.
Вартість проекту "Реабілітація гідроелектростанцій" становить 690 млн євро. Позика ЄБРР становить 200 млн євро, позика ЄІБ - 200 млн євро.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас