Експерт: КНР збільшить купівлю європейських облігацій у зв'язку зі зниженням рейтингу США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: КНР збільшить купівлю європейських облігацій у зв'язку зі зниженням рейтингу США

Фондовий ринок
205
Китай збільшить частку облігацій європейських країн у своїх золотовалютних резервах у відповідь на зниження рейтинговим агентством Standard & Poor's суверенного рейтингу боргового США, заявив в інтерв'ю журналу "Сіньмінь чжоукань" директор Інституту досліджень публічної політики Шанхайського університету Цзяотун Гу Цзяньгуан.
"Я не вважаю, що економіка європейських держав перебуває в гіршому стані, ніж американська. У деяких державах єврозони ситуація досить складна, але в її найбільших країнах, а особливо в Німеччині, ситуація в економіці краща, ніж у США", - зазначив він. "Я вважаю, що немає великого питання в тому, що Китай зараз збільшить купівлю європейських облігацій", - заявив експерт.
На думку Гу Цзяньгуана, вплив зниження рейтингу США на Китай носить двоякий характер. По-перше, це нове попередження Китаю, наскільки небезпечною є нинішня модель його розвитку, орієнтована на експорт. По-друге, це нагадування про необхідність домагатися подальшої диверсифікації золотовалютних резервів. Зараз ЗВР Китаю становить 3,2 трлн доларів, з них близько 1,16 трлн вкладені в американські казначейські облігації. У цих умовах Китаю не уникнути збитків від зниження вартості своїх доларових активів, відзначає експерт.
Гу Цзяньгуан визнає, що, хоча курс на максимальну диверсифікацію структури ЗВР необхідний, "можливостей для цього небагато". Тому мінімізувати збитки можна буде, знизивши рівень золотовалютних резервів, зазначає він.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас