Найбільше за газ платять харків'яни й одесити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільше за газ платять харків'яни й одесити

Енергетика
262
Кубометр природного газу для населення в Харкові коштує 1,83 грн, що є найвищою ціною серед усіх регіонів України. Про це свідчать дані моніторингу цін, який провело інформаційне агентство Укрінформ.
На другому місці за дорожнечею газу Одеса - тут ціна кубометра "блакитного вогника" на 6 коп. менша, ніж в Харкові - 1,77 грн за 1 куб. м. газу. На третьому місці ціна газу в Дніпропетровську - 1,68 грн. За ним іде сусід Запоріжжя, де ціна газу становить 1,46 грн за куб. м.
В інших містах України, які потрапили під моніторинг, ціна газу нижче 1 грн. Найдешевше за газ платять мешканці Львова, Чернівців, Житомира, Вінниці, Миколаєва та Сум - всього 72 коп. за 1 тис. куб. м. газу.
У Донецьку та Луганську за газ платять - 78 коп. і 76 коп. відповідно.
В середньому кожному мешканцю з опитаних областей кубометр газу обходиться в 1,02 грн за 1 куб. м.
Нагадаємо, Нацкомісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) не планує переглядати чинні ціни на газ для населення і підприємств комунальної теплоенергетики до 2012 року, повідомив глава відомства Сергій Титенко.
При цьому варто зазначити, що наприкінці липня в НКРЕ заявляли, що з урахуванням дефіциту бюджету "Нафтогазу" необхідно підвищити комунальні тарифи в два з половиною рази. Джерело в комісії повідомило, що всі необхідні для цього документи вже підготовлені, і для їх затвердження потрібна лише політична воля керівництва країни.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас