ЄЦБ скоротив обсяги купівлі боргових паперів Італії та Іспанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ скоротив обсяги купівлі боргових паперів Італії та Іспанії

Фондовий ринок
149
Європейський Центральний банк значно скоротив обсяги купівлі суверенних зобов'язань Італії та Іспанії 10 і 11 серпня, повідомило "Прайму" джерело на ринку.
"З ранку в четвер ЄЦБ був на ринку, але в малих обсягах, які абсолютно не можна порівняти з тими, що були в понеділок і вівторок", - сказав він, зазначивши, що в середу обсяг покупок також був нижче рівня понеділка і вівторка.
8 серпня ЄЦБ почав купівлю бондів Італії та Іспанії з метою знизити їх прибутковість, яка перевищувала 6% річних. У результаті дій регулятора вже в той же день показник по обох країнах впав приблизно на 100 базисних пунктів, до рівнів в 5,2-5,3% річних. 9 серпня інтервенції продовжилися, прибутковість скорочувалася, але меншими темпами.
За перші два дні покупок ЄЦБ витратив "мільярди євро", вважають трейдери, однак точних обсягів ніхто назвати не може. Статистика щодо загального обсягу угод ЄЦБ за поточний тиждень з'явиться 15 серпня.
Прибутковість десятирічних облігацій Іспанії та Італії продовжила скорочення 10 і 11 серпня, до 18:00 мск четверга вона становить уже близько 4,99% і 5,01% річних відповідно.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас