Вперше в історії Британії поліції дозволено застосувати брандспойти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вперше в історії Британії поліції дозволено застосувати брандспойти

362
Британської поліції дозволено застосування брандспойтів для розгону учасників вуличних заворушень, заявив прем'єр-міністр країни Девід Кемерон.
Прем'єр також пообіцяв надати поліцейським доступ до "будь-яких засобів", які можуть знадобитися їм для протистояння погромникам, передає Лента.ру з посиланням на Sky News.
Водяні гармати зможуть поступити до розпорядження поліції протягом найближчих 24 годин. "Зараз необхідності в них немає, проте ми вжили заходів, щоб забезпечити доступ до них у разі потреби", - сказав Кемерон.
Брандспойти застосовуються поліцією багатьох країн для протидії масовим вуличним виступам, проте, відзначає AFP, вони ніколи не використовувалися у Великобританії.
Вуличні заворушення в англійських містах почалися в ніч на 7 серпня. Приводом до виступом послужила загибель місцевого жителя Марка Даггана, імовірно застреленого поліцейськими. Відтоді випадки погромів, грабежів, нападів і мародерства були зафіксовані в багатьох найбільших містах: Лондоні, Манчестері, Ліверпулі, Бірмінгемі, Ноттінгемі, Лідсі, Брістолі та інших.
Тільки в столиці за час погромів було заарештовано 768 осіб. 126 з них вже висунуті звинувачення. В інших містах Англії, де заворушення почалися пізніше, затримані кілька сотень людей. Жертвами вуличних заворушень стали, за останніми даними, чотири людини. Кількість постраждалих обчислюється сотнями.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас