Хакери атакували сайт Гонконзької фондову біржі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хакери атакували сайт Гонконзької фондову біржі

Фондовий ринок
457
Сьогодні сайт Гонконзької фондову біржі атакували хакери. Невідомі зловмисники вивели офіційний інтернет-сервіс біржі, на якому розміщуються звіти про компанії, чиї акції котируються на цьому торговельному майданчику, передають іноземні ЗМІ.
У зв'язку з технічними неполадками адміністрація біржі схвалила рішення про припинення торгів акціями семи компаній, серед яких опинилися і "блакитні фішки" - наприклад, британський банк HSBC, провідна авіакомпанія Гонконгу Cathay Pacific. Ці компанії збиралися розмістити важливі для інвесторів звіти про результати своєї фінансової діяльності у першому півріччі 2011 року.
Адміністрація біржі веде розслідування інциденту, який вона назвала "зловмисною хакерською атакою".
Довідка: Гонконзька фондова біржа утворилася 1947 р. після злиття двох бірж, одна з яких була заснована 1891 р., а інша - 1921 р. Пізніше в неї влилися Фондова біржа Далекого Сходу (заснована 1969 р.), Фондова біржа Кам-Нгамі (заснована в 1971 р.) і Фондова біржа Коулун (заснована в 1972 р.). З квітня 1986 ця Об'єднана біржа стала називатися Фондовою біржею Гонконгу.
Капіталізація фондової біржі Гонконгу становить понад 1,5 трильйони доларів. За цим показником біржа посідає сьоме місце у світі.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас