Відмова від атомної енергії в ФРН призвела до планів масштабних скорочень на концерні E. On — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відмова від атомної енергії в ФРН призвела до планів масштабних скорочень на концерні E. On

Енергетика
205
Рішення уряду ФРН про поступовий перехід на альтернативні джерела енергії та відмову від використання атомної енергії завдало удару по ще одному лідеру німецької енергетики. Після остаточної зупинки кількох найбільш старих в країні АЕС і введення податку на ядерне паливо про різке скорочення доходів в середу, 10 серпня, оголосив найбільший німецький енергетичний концерн E.On. Напередодні подібну заяву зробив його головний конкурент RWE.
За підсумками першого півріччя 2011 року прибуток E. On до вирахування витрат за відсотками, сплати податків і амортизаційних відрахувань (EBITDA) скоротилася на 45 відсотків до 4,3 мільярда євро. Ще драматичніше виглядають показники чистого прибутку - він скоротився на 71 відсоток до 900 мільйонів євро. Керівництво E. On скорегував свої річні прогнози, відзначає агентство Reuters. У 2011 році воно очікує отримати від 3,0 до 3,7 мільярда євро чистого прибутку. А показник EBITDA, на думку ради директорів, може скласти від 10,7 до 11,4 мільярда євро.
Правління концерну змушене брати курс на економію, яка торкнеться і витрат на персонал. Наразі в концерні розробляють план масштабного скорочення штатів. Воно може торкнутися 11 тисяч робочих місць - це майже 13 відсотків усіх співробітників. Перш за все, під загрозою скорочення знаходяться працівники адміністративних відділів, повідомило керівництво E. On 10 серпня.
Як відзначає агентство AFP, свій план компанія представить найближчими тижнями. За даними німецького профспілки Ver.di, 60 відсотків запланованих скорочень торкнуться співробітників концерну в Німеччині.
Тим часом, за деякими підрахунками, відмова від атомної енергетики обійдеться німецьким споживачам електроенергії щонайменше в 32 мільярди євро. Саме на таку суму в загальному і цілому збільшаться до 2030 року рахунки за електроенергію для населення, торгових і промислових підприємств, а також у сфері послуг, повідомляє німецька газета Handelsblatt 10 серпня. Видання посилається на результати дослідження, проведеного за замовленням міністерства економіки ФРН.
Газета підкреслює, що названа сума є мінімальним прогнозом. Крім того, в неї не включені побічні витрати, зокрема на розширення мереж електропередачі, передає агентство DAPD.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас