ДП "Антонов" припинило роботи за іракським контрактом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДП "Антонов" припинило роботи за іракським контрактом

881
ДП "Антонов" (Київ) призупинило роботи за контрактом на виробництво і поставку до Іраку легких транспортних Ан-32 до отримання оплати за вже виконані в інтересах іракської сторони роботи, повідомив глава ДАК "Антонов", президент - генконструктор ДП "Антонов "Дмитро Ківа.
Коментуючи достовірність повідомлень ЗМІ про ускладнення в реалізації контракту і вірогідні терміни поставок української авіатехніки до Іраку, Ківа підкреслив, що ДП "Антонов" у повному обсязі виконало свої зобов'язання за контрактом, але з не залежних від нього причин вже несе збитки за контрактом розміром близько $50 млн. При цьому термін поставок авіатехніки залишається відкритим.
"Для нас це питання не врегульоване. Ми підписували контракт з "Укрспецекспортом". Контракти, які колишнє керівництво держкомпанії підписало з нами і з іракською стороною, дещо відрізняються в частині умов. Ми, підкреслюю, повністю виконали умови нашого контракту з держкомпанією. Три літака Ан-32 повністю готові до передачі замовнику. Сьогодні ми зазнаємо великих збитків через те, що літаки стоять. Хоча майже готові ще 2 машини, ми пригальмували роботи до отримання оплати", - сказав Ківа.
"У переговорах з іракською стороною ми не беремо участі, оскільки є стороною контракту з "Укрспецекспортом", - додав він.
У 2009 році дочірнє підприємство держкомпанії "Укрспецекспорт" - держпідприємство "Спеціалізована зовнішньоторговельна фірма "Прогрес" уклала контракт з Іраком на суму понад $550 млн, який, як передбачається, має стати одним із серії готуються у сфері ВТС між Україною та Іраком .
Контракт передбачає постачання протягом 3-3,5 років більше 400 одиниць бронетехніки, зокрема БТР-4, 6 легких транспортних літаків Ан-32, а також проведення послуг з ремонту авіаційної техніки.
Серед основних виконавців контракту виступають Харківське конструкторське бюро машинобудування ім.Морозова (ХКБМ), Харківське конструкторське бюро двигунобудування (ХКБД), держпідприємство "Завод ім. Малишева" (Харків), ДП "Антонов" (Київ). Початок поставок авіатехніки намічено на 2011 рік.
Перша партія бронетехніки в складі 26-ти машин БТР-4, 2-х машин технічного обслуговування та ремонту, 2-х тренажерів для підготовки екіпажів бронетранспортерів відвантажена іракському замовнику 20 квітня. За даними української сторони, 29 травня бронетехніка прибула в іракський порт Ум-КАССР.
За погодженням сторін, строки поставки першої партії, які планувалися раніше на кінець 2010 року, були зміщені з зв'язку з проведенням програми випробувань нової техніки в повному обсязі - на відповідність тактико-технічним завданням (ТТЗ).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас