"Київводоканалу" необхідно 1 млрд грн на рік для реконструкції та будівництва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київводоканалу" необхідно 1 млрд грн на рік для реконструкції та будівництва

Казна та Політика
94
Для реконструкції та будівництва нових колекторів в Києві середньорічний обсяг фінансування повинен скласти близько 1 млрд грн. Про це в ході презентації повідомив заступник генерального директора з технічних питань та перспектив розвитку "Київводоканалу" Андрій Білик, передає кореспондент РБК-Україна.
"З урахуванням тієї програми модернізації, яку ми зараз готуємо для затвердження на рівні КМДА, середньорічний обсяг фінансування для реконструкції та будівництва нових колекторів у місті має скласти близько 1 млрд грн. На сьогоднішній день обсяг такого фінансування становить 150-180 млн грн на рік. На жаль, це в основному кошти з міського бюджету, тому для Києва така сума є не підйомною. Тому необхідна допомога з боку держави", - зазначив Білик.
Раніше, 5 серпня голова правління ПАТ "АК "Київводоканал" Валерій Ченчевий повідомив, що в Києві побудують два заводи з виробництва гіпохлориду натрію, що дозволить ефективно очищати і знезаражувати воду. Головне управління комунального господарства м. Києва вже виділив 800 тис. грн на проектування побудови заводів з виробництва більш сучасного реагенту знезараження води на Деснянській та Дніпровській водопровідних станціях.
Нагадаємо, як заявив глава Київська міська державна адміністрація (КМДА) Олександр Попов, КМДА готова виділити "Київводоканалу" від 30 до 50 млн грн на очищення споруд і вирішення проблеми енергозбереження.
У червні 2011 р. головний інженер департаменту експлуатації водопровідного господарства ВАТ "АК "Київводоканал" Володимир Костюк повідомив, що в рамках регіональної програми розвитку і реконструкції водопровідного господарства Києва на найближчі 5-6 років на оновлення трубопровідних мереж може бути виділено близько 2 млрд грн. Крім того, за його словами, щорічно на реконструкцію бюветів буде виділятися приблизно 4,6 млн грн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас