Кемерон відкликає парламент з канікул через заворушення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кемерон відкликає парламент з канікул через заворушення

421
У зв'язку з масовими вуличними заворушеннями в Лондоні та ряді інших британських міст прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон схвалив рішення відкликати з літніх канікул парламент країни. Депутати 11 серпня мають зібратися на позачергове засідання, на якому Кемерон має намір зробити офіційну заяву з приводу вуличних погромів. Про це британський прем'єр, який також напередодні перервав свою відпустку, заявив у вівторок, 9 серпня.
Одночасно Кемерон засудив погроми, які продовжуються впродовж трьох ночей, назвавши їх "чистої води злочинністю", передає dpa. За його словами, їх учасники займалися мародерством і грабунком, проявляли агресію по відношенню до поліцейських і пожежників, які намагалися загасити підпалені будівлі. "Ми зробимо все, щоб відновити порядок", - заявив він. Наступною новиною на 10 серпня кількість поліцейських, які патрулюють вулиці, буде збільшена майже втричі - з 6 до 16 тисяч осіб, попередив Кемерон.
Глава британського уряду також звернувся до призвідників і учасників заворушень, підкресливши, що їхні дії не залишаться безкарними. "Ви відчуєте силу закону", - заявив він. Наразі заарештовано 450 підозрюваних. За словами Кемерона, ці цифри найближчими днями збільшаться. "Ми на боці людей, які дотримуються законів", - цитує його слова DAPD.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас