Росіяни отримають права іноземців при міжнародних перельотах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росіяни отримають права іноземців при міжнародних перельотах

251
Міністерство транспорту Росії має намір внести в Держдуму законопроект про ратифікацію Монреальської конвенції, значно збільшує відповідальність авіаперевізників перед пасажирами при виконанні міжнародних рейсів. Як пише газета "Известия", приєднання Росії до міжнародного договору, зокрема, скасує обмеження щодо компенсацій за втрату багажу чи заподіяння шкоди здоров'ю пасажирів.
Наразі російські авіаперевізники керуються Варшавською конвенцією, схваленою в 1929 році. Цей документ також встановлює відповідальність авіаперевізників перед пасажирами, однак вона обмежена всього 20 тисячами доларів. Іноземні ж клієнти перевізників, які керуються Монреальської конвенції, можуть розраховувати на більші виплати.
Приєднання до Монреальської конвенції, якою керуються вже близько ста держав, за оцінкою Мінтрансу, відбудеться не раніше 2013 року. До цього часу відомство розраховує підготувати законопроект про ратифікацію конвенції та погодити його з авіаперевізниками та Асоціацією експлуатантів повітряного транспорту (АЕВТ). Після попередніх консультацій сторони оголосили про згоду приєднатися до конвенції, хоча цей крок може призвести до зростання страхових виплат авіакомпаній.
На внутрішніх лініях в Росії продовжить діяти власне законодавство. Воно, зокрема, передбачає виплати родичам загиблих в авіакатастрофах розміром двох мільйонів рублів. Мінтранс розглядає можливість збільшення цього ліміту до чотирьох мільйонів рублів, а також розповсюдження подібних виплат і на інші види транспорту.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас