ДПА: Податкова має право обробляти запити за нормами НК протягом 30 днів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДПА: Податкова має право обробляти запити за нормами НК протягом 30 днів

Казна та Політика
466
Роз'яснення норм Податкового кодексу у відповідь на запит платника податків є податковою консультацією, яка не підпадає під дію закону про публічну інформацію і надається протягом 30 календарних днів, наступних за днем ​​отримання звернення, повідомила прес-служба Державної податкової адміністрації (ДПА) в Києві.
"Запити платників податків, що надходять до ДПА в Києві (через Інтернет на електронну адресу: info_public@kyivsta.gov.ua, поштою або по телефону), про надання роз'яснень норм Податкового кодексу України не є запитами на інформацію і не підпадають під дію норм Закону України "Про доступ до публічної інформації", - йдеться в повідомленні.
Закон про доступ до публічної інформації передбачає її надання протягом 5 робочих днів з дня отримання запиту.
При цьому, як зазначено в повідомленні, публічна інформація, відповідно до закону, - це відображена і задокументована будь-якими засобами і на будь-яких носіях інформація, отримана або створена в процесі виконання суб'єктами владних повноважень своїх обов'язків, передбачених чинним законодавством, або яка перебуває під володінням суб'єктів владних повноважень, інших розпорядників публічної інформації, визначених цим законом.
Водночас, відповідно до Податкового кодексу, податкова консультація - це допомога контрольного органу конкретному платнику податків щодо практичного використання конкретної норми закону або правового акта з питань адміністрування податків або зборів, контроль за справлянням яких покладено на такий контрольний орган.
Крім того, ДПА в Києві повідомляє, що в кожній районній державній податковій інспекції міста Києва створені і функціонують консультаційні центри з питань застосування норм Податкового кодексу. У разі виникнення додаткових питань, ДПА у Києві пропонує звертатися безпосередньо до податкового органу за місцем податкової адреси.
Крім того, на офіційному сайті ДПА у Києві (www.kyivsta.gov.ua) під банером "Доступ до публічної інформації" розміщений закон України "Про доступ до публічної інформації", Інструкції з подачі запиту на інформацію, її отримання в ДПА в Києві і Порядок складання, подання запитів на інформацію ДПА в Києві.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас