Нову процедуру оформлення ДТП українські страховики запустять у жовтні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нову процедуру оформлення ДТП українські страховики запустять у жовтні

959
Українська федерація страхування (УФС) прогнозує початок оформлення страховими компаніями дорожньо-транспортних пригод за участю застрахованих транспортних засобів за відсутності потерпілих з жовтня.
Про це Українським Новинам повідомив президент УФС Олександр Завада.
"Процедура схвалення і набуття чинності цього рішення (оформлення СК ДТП за участю застрахованих транспортних засобів при відсутності потерпілих) передбачає оприлюднення Державною комісією з регулювання ринків фінансових послуг її проекту (про застосування даної процедури), затвердження та внесення на реєстрацію в Міністерство юстиції, і, нарешті, опублікування. Тому можна прогнозувати, що рішення може набути чинності на початку жовтня", - сказав він.
Завада також повідомив, що на засіданні 28 липня Держфінпослуг відхилила пропозицію Моторно-транспортного страхового бюро щодо встановлення максимального розміру страхової виплати за шкоду, заподіяну майну потерпілих, у разі оформлення СК ДТП за участю застрахованих транспортних засобів за відсутності потерпілих, на рівні 50 тис. гривень, що, на його думку, дало б можливість врегулювати близько 2/3 таких страхових випадків.
При цьому встановлення максимального розміру страхової виплати є обов'язковою умовою набуття чинності цього рішення.
Водночас Держфінпослуг запропонувала встановити максимальний розмір страхової виплати, яка б забезпечила врегулювання 90% страхових випадків.
На думку Завади, врегулювання страхових випадків без виклику представників Державної автомобільної інспеціі є досить складним і введення даного механізму з таким високим максимальним розміром страхової виплати може призвести до підвищення рівня страхового шахрайства та збільшення вартості страхових полісів.
Як повідомляло агентство, Верховна Рада надала СК повноваження з оформлення ДТП за участю застрахованих транспортних засобів, у яких не було травмованих і загиблих.
Передбачається, що даний закон набуває чинності з 18 вересня.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас